Påminnelse: Du är i Kina

Snart har jag packat klart för vår tripp till Inre Mongoliet som bär av imorgon bitti. Tio timmar sittande (lyckades köpa till oss ett par sittbilj ist för tio h ståplats) på bussen som ska ta oss till Xilinhot.

Gårdagen spenderades på Kinas nationalmuseum. Vår lärare i förpackningsdesign hade bett oss gå o titta på en time limitied utställning som finns där. Tjusigt värre. Museibyggnaden är helt gigantisk. Hmm.. Känner att det här med blogga inte riktigt är min grej såhär på morgonkvisten.. Men det var iaf mkt trevligt o gå runt där med mina nya klasskamrater.

Gårdagen blev senare något tung då jag fick se flera saker som utlänningari vanliga fall inte brukar se här. Nog skrivet om det.


Entrén till Nationalmuseum


En del av utställningen Creative Junctions


Eftermiddagspromenad i Hutongerna


Jag och Simon firade vår månadsdag (34!) med att på traditionellt vis gå o äta middag. På traditionellt vis blev vi även så mätta att vi höll på o kräkas. Vi lovade varandra att aldrig mer gå på buffé tillsammans. Men annars superhärlig kväll! <3


Lunch med lärarna och utbytesstudenter. Som ni kanske ser är Napoleon Dynamite här som utbytesstudent. Han har med sin kompis Pedro oxå, som sitter näst längst till höger.


Kinesisk talk show på kinesisk klubb.


Återförening av rum 709

puss o kraam nu ska jag gå o ha lektion i 3D animation!






I could kill for some brie

Idag är en jobbig dag. Halvt bakis o hungrig efter allt som inte finns att skaffa här. Brie tex. Eller köttbullar. Skulle kunna sätta i mig ett kilo på nolltid. Är avundsjuk på alla som lägger up bilder på fejan där de "fikar i höstsolen" med en brie o salamimacka och latte, samtidigt som jag sitter och äter ris med gröna pinnar i olja framför American History X. Men imorn blir det nya tag. Vore konstigt att inte få små dippar lite nu o då. Kinesisk mat suger ju faktiskt (jo, det gör den. Fråga vem som, som har varit här mer än en månad). Var iofs ganska najs med gratis home delivery från Donken imorse.

Åsa, Simon och jag har köpt biljetter till Inre Mongoliet nu. Från o med lördag har vi en veckas lov och vi har bestämt oss för att åka runt i Inre Mongoliet. Första anhalten blir Jining, en stad som Wikitravel beskriver med orden "Jinings's main point of interest for tourist is Jining South Railway Station". Kul ställe med andra ord. Där ska vi satsa på att få tag i biljetter som tar oss till Xilinhot, där vi sedan ska ta oss ut på grässlätterna. Vi satsar på att få rida på slätterna, bo i yurta o dricka hästmjölk. Jag träffade en skotsk tjej igår som ska bo på ShangRi La i en vecka med sin pojkvän under lovet. Det lät ju kul det med... Men hey, ståplats på en tio timmar lång tågresa är ju oxå romantiskt, right?

Imorn har jag Point of Purchase-lektion. Den är sisådär då ingen av de 60 studenterna lyssnar på läraren, men sitter o pratar i normal samtalston med varandra istället. Jag satt på första bänk på förra lektionen, o hörde ändå inte vad läraren sa pga av den höga ljudnivån. I pausen var det en student som bad henne prata i mick. Lektionen blev då bara tragiskt komisk, då micken var inställd på superreverb (eko) och det lät som hon var på karaoke. Vi får se hur morgondagens lektion blir...

I fredags gick jag på långfika med två kinesiska tjejer. Man kan ju tycka att kineser är timida och har en lååång lista på ämnen som är tabu, men vi lyckades gå igenom både det ena och det andra. Mest min förtjänst kanske, som man kanske kan räkna ut om man känner mig :) Homosexuella, gossip girls o hur mkt sex man har som kinesisk student vara bara några av de ämnen vi pratade om. Efter att ha fått höra deras åsikter om vad som gör en tjej till en slampa och vad man gör o inte gör med sin kille när man är i vår ålder, valde jag att inte berätta så mkt om hur de flesta i Sverige lever...

Veckans bilder:

Lunch från Vietnam


Kinesiskt punkband på D22




Vår kompis band på D22


Ögontejp som gör att kinesiska tjejer får veck på ögonlocken á la western style.


Svenska bandet Invasionen. Sjukt bra!


Puss o kram!



Kursletande och åter kursletande

Denna dag som så många andra har gått åt att leta kurser.
Antingen så krockar kurserna med varandra, rent schemamässigt, eller så handlar de om något som inte alls har med mitt program i Sverige o göra. Den långsamma gången till ett fullständigt schema beror mycket på att de gärna bara delar med sig av lillfingret. De vill inte gärna dela med sig av alla kurser, eller alla scheman.
Idag när jag var o handlade så hittade jag mitt favoritgodis! Jag blir som en bottenlös brunn när jag äter dessa så det var tur att jag tog en bild på dem direkt efter att jag köpt dem, för nu ligger de i min mage!
Till min stora glädje har platsen utanför mitt fönster blivit en byggarbetsplats. De börjar arbeta klockan sex på morgonen, och slutar kring nio på kvällen.
Jag vet inte om kineserna tror att studenterna inte har egen musik, men varje dag mellan 17 och 22 spelar de musik på högsta volym ur campusets högtalare. Var från början lite mysigt med kinesisk smörpop om kvällarna, men är numera av en helt annan åsikt. Kineser måste ha ljud jämt! Oavsett vad de gör. Det spelar ingen roll vad för ljud, eller hur högt, så länge det är ljud. Kineserna måste ha stålhuvuden, för jag vet att mitt huvud blir ganska trött av ljud från borrmaskiner o hamrande, husmor som spelar radioteater på högsta volym i korridoren och kinesisk smörpop på en och samma gång. Kineserna däremot verkar inte bry sig för fem öre.

Sista veckan på sommarlovet

Min skola ute i Daxing
Disciplinövningar från 8-18 varje dag i två veckor innan kurserna börjar.
Fyllekäk för 10 kr. Godaste kycklingen i mannaminne.


Inte många som frivilligt bryter sig in på campus


Den var lika stor som min handflata! I xiangshan (香山)


Uppe på toppen av xiangshan (香山)


Ny kopp och nytt thé <3







RSS 2.0