Ordning och reda, löning på fredag



Oj vad ordentlig jag har varit denna vecka. Har kunnat pricka av minst sju stora saker på min "att göra innan vietnam"-lista. Fast nu när jag tänker efter så började veckan med en väldans trevlig lunch med Claire, som sedan övergick till barhäng på minst fem olika barer runt om i de västerländska kvarteren. Efter den dagen blev det givet maraton av Ally Mcbeal hela tisdagen. Hade glömt hur bra den serien är! Så. Onsdag och torsdag har i alla fall varit sjukt effektiva. När man tittar på mig så typ sitter jag och googlar "nail art" eller kollar på Ice Age för hundrade gången, men när ingen ser är jag effektiv som satan och vips var halva att göra-listan avklarad. Ibland vet jag inte riktigt själv hur jag gör.

Nyår var konstigt men trevligt. Jag och Simona gick iväg på en brasiliansk buffé som hade rykte om sig att vara bra. Bara orden "brasiliansk buffé" gör ju att det dyker upp små röda varningsflaggor i skallen på en. Speciellt sedan Simon blev kalaaaassjuk efter att ha ätit musslor på en sådan i Shenzhen ("men ska du verkligen äta skaldjur på buffé?" "jaaaaaa, herreguu va fjantig du e. Vi är ju vid kusten, här är allt färskt jue!" Tre timmar senare insåg han att allt kanske inte är så färskt, trots att man är vid kusten). I alla fall. Bestämda över att vi inte skulle äta skaldjur den kvällen klampade vi in på en överfylld restaurang. Vi blev ganska snabbt medvetna om att uttrycket "populär restaurang" inte behöver betyda "trevligt ställe att gå till". Kineserna var överallt, mat låg överallt. Det var plasttallrikar, plastmuggar, plastpinnar och en himla massa kinesmat. Något brasiliansk sågs inte till på hela kvällen. Tårtbitar blandades med kycklingklubbor, sushi, dumplings och gristarmar på männens tallrikar. Tjocka barn sprang flåsandes fram och tillbaka mellan borden och buffén. Stora sällskap på 10-20 män satt och drack kinesisk starksprit ur tvålitersflaskor och att döma av deras intensivt röda ansiktsfärg hade de suttit där länge. Alla gastar och slafsar med mat hängande ur mungiporna samtidigt som servitriserna skriker ut kvällens specialerbjudanden i de sprängda högtalarna. Jag hade svårt att höra mina egna tankar, än mindre vad Simon pratade om. Vart jag än tittade var varenda utrymme fyllt av människor som hade lika mycket hyfs som de i Sunes Jul när han går på julbord. Till detta hade jag ett soundtrack av skrik, smackande och hysteriska servitriser i lidande högtalare. Till slut klarade jag inte av det längre utan tittade panikartat på Simon och skrek för full hals "ta mig härifrån!" Det gjorde han.

När vi kom tillbaka till huset han bor i lyckades jag smita igenom entrédörren utan att skriva in mig i boken. Varje gång man kommer på besök måste man skriva in sig i boken. Namn, passnr, nationalitet, vem man ska träffa, rumsnr och när man kom dit. Och när man går därifrån. Man måste i och med detta också lämna in någon form av pant som man sedan får hämta ut när man skriver ut sig. Många gånger har jag försökt smita förbi vakterna som liksom hökar sitter vid boken och även kontrollerar hela husets kameror. Kamerorna finns överallt förutom inne på rummen och i trapphuset. Man skulle kunna göra ett otroligt roligt videomontage med mig för varje gång jag försökt ta mig förbi obemärkt. Solglasögon, olika mössor, munskydd, låtsas vara kompis med pakistaniern som går in samtidigt. Ja, till ock med peruk har jag haft på, men det har alltid slutat med att någon vakt springer efter mig och säger åt mig att skriva in mig. "jahaa. oj då. Jag glömde visst, heehe" får man då säga och med tunga steg gå tillbaka till den fula boken. Anledningen till att jag inte vill skriva in mig är förstås så att jag ska kunna sova över i Simons rum. En gång i början av terminen lyckades vi med det, men jag har aldrig sovit så dåligt som jag gjorde den natten. You see, alla vakterna har nämligen sitt sovrum i rummet mittemot Simons, och väggarna är lövtunna. Snacka om lejonets kula... Och efter den natten fick vi en skarp tillsägelse av en av vakterna och hot om att slänga ut Simon. MEN! Denna kväll slank jag in, men jag vågade inte andas ut förrän efter elva. Då borde det vara lugnt. Kommer de efter mig så kommer de med en gång. Nu kunde jag ändå inte åka hem till mig då de stänger mitt dormitory klockan 23. En halvtimme innan tolvslaget ringer jag mamman och simon går ut i korridoren. Vem möter han inte där om inte en av vakterna? "Har hon gått?" frågar han. Simon svarar att jag hade det och vakten går in i sitt sovrum där de andra vakterna sitter och pratar. "Han säger att hon har gått" säger han till de andra som ger honom en allvarlig blick och ett kort "mycket bra" till svar. Slutsats: Trots att jag inte skrev in mig eller att de sprang efter mig så har de ändå vetat om att jag var där. Det obehagliga är ju att vakterna sinsemellan pratat om mig och sagt att de måste se till att jag är ute efter tolv. Är det en sak jag lärt mig om det här landet så är det att var du än går är du alltid bevakad. Alltid.

Nu ska jag börja krypa mot sängen med mitt oljedrypande hår. Har tjofsat in en halv liter laxermedel i håret som tydligen ska vara jäääääättebra och ge en världens längsta man efter typ två veckor. Jag vet inte jag, men nu sitter jag i alla fall här med det där drakslemmet på skalpen.


Nattinatt och trevlig trettondagsafton!


Kommentarer
Postat av: gunnel

Hi hi Gustav blev jätteavundsjuk på Simon!Det där skulle han oxå vilja få uppleva( tyvärr för sent..)

Men ingen ingen slår ju dig Isabel.Kram kram

2012-01-07 @ 19:44:18
Postat av: Isabel

hehe, tackar!

Om det skulle pigga upp Gustav så kan jag erkänna att när min pappa är i Kina får även han små "miss you"-sms och beundrande blickar. Så du kanske får hålla hårt i din karl när ni kommer hit i mars ;)

Kraam

2012-01-08 @ 05:35:56
URL: http://bellainbeijing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback